Big
Normal
Tablet
Mobile

Születésnap

Emlékezetes születésnapot szeretne? Tartsa a Szennai Skanzenben gyermeke születésnapi zsúrját, ahol rendhagyó környezetben, profi játékmesterekkel biztosan emlékezetes lesz az alkalom.
Szerző: 2016. május 09.

Mit kívánunk mi? Egy olyan környezetet, amely messze túlmutat a megszokott mindennapokon. Nincs szekrényben, kanapé mögött bujkáló barát, vagy rokon, bár igény esetén, akár itt is megbújhatnak a vendégek a csűrben, a cséplőgép mögött, vagy akár a fák árnyaiban. Van viszont jó levegő, hangulat, és egy bő másfél évszázados időutazás. De még az sem kizárt, hogy némi szövés, vagy a nemezelés alapvető fogásaival gazdagodva távozhatnak, miközben számos népi játék ad ötletet a későbbi hétköznapok tartalmas eltöltésére.

 

szuletesnap.jpg

 

Akik ilyen születésnapon részt vesznek, nem (elsősorban) a szervezőt fogják emlegetni, hanem azt a rengeteg élményt, amely megalapozta az adott estét, és a következő esztendőt, amelynek el kell telnie, hogy ismét rendeltetésével ellentétesen használjuk a szekrényt, a kanapét és a csillárt.

 

A megrendelő igényeihez igazodva kívánjuk felejthetetlenné tenni ezt a napot:

Szabadtéri helyszínt biztosítunk bármely porta udvarán, vagy a csökölyi pajtában, mely rendszeres helyszíne kültéri programjainak. Mindezt asztalokkal, padokkal berendezve illetve rossz idő esetén rendelkezésre áll egy 20-30 fő befogadására alkalmas foglalkoztató terem.

 

Múzeumpedagógiai programunk kínálatából szabadon választhatnak tetszőleges foglalkozást. Így belekóstolhatnak a korabeli házi- és házkörüli munkákba, megismerhetik a hagyományos népi sport és ügyességi játékokat, a gyógynövények gyűjtését és felhasználását, de akár egy régi somogyi mese alapján is végigjárhatják a múzeum épületeit a kisebbek.

 

Kézműves tevékenységek közül kínálatunkban szerepel többek között a nemezelés, szövés, fonás, gyöngyfűzés, csuhézás.

 

Partnereink segítségével az étkezésről is tudunk gondoskodni, a kemencében sült langalló mellé házi szörpöt kínálunk. Természetesen lehetőség van hozott ételek kínálására, ehhez terítéket biztosítunk.

 

Egyedi programok összeállítása, és árajánlatkérés:

Kovács-Hegedűs Lászlóné (Elvira)

programszervező, értékesítő

Tel: +36 70 456 95 36

szenna@skanzen.huKapcsolódó cikkek
Látogatás

Rendezvények

A Szennai Skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot. Ismerje meg velünk néphagyományainkat, Somogy megye féltve őrzött kincseit. Szemezgessen programjaink közül!
... ahol hagyományaink tovább élnek!

nyitvatartás: kedd-vasárnap 9:00 - 17:00

Elérhetőségek:
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Telefon: +36 (82) 584 013
E-mail:szenna@sznm.hu