Big
Normal
Tablet
Mobile

EFOP 3.3.2 "Zselici oskola"

Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért
Szerző: 2018. március 01.

esza.jpg

SZABADTÉRI NÉPRAJZI MÚZEUM

 

„ZSELICI OSKOLA” - KULTURÁLIS
INTÉZMÉNYEK A KÖZNEVELÉS
EREDMÉNYESSÉGÉÉRT

 

VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:
19,83 MILLIÓ FORINT

 

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: EFOP 3.3.2-16-2016-00255

Projektidőszak: 2018.03.01. – 2019.08.31.

 

A Szennai Skanzen működése során az oktatási, ismeretátadási szempontokat mindig kiemelt feladatként kezelte. Ismeretátadási programjaink élményszerűek, interaktív formában biztosítanak hozzáférést a múzeumban őrzött tudásanyaghoz és kulturális értékekhez. A Szennai Skanzennek informális oktatási helyszínként kiemelt szerepe van a tehetséggondozás és a társadalmi felzárkózás területén is.

 

A „Zselici oskola” projektben olyan foglakozásokat, foglalkozássorozatokat dolgozunk ki, amelyek a hagyományos tudás XXI. századi hasznosíthatóságát modellezik, a környezettudatosságra nevelést szolgálják, valamint a hagyományos praktikus tudás (vissza)tanításával a lokális közösségek helyben maradását és a vidék fenntartható fejlődését segítik. A programba nyolc oktatási intézményt vonunk be, a diákok különböző tematikájú témanapon, szakkörön, foglakozás sorozaton és táborban vehetnek részt. A szakkör és a tábor során a diákok megismerkedhetnek a helyi kézműves mesterségekkel és a kemenceépítéssel, a témanapon a természeti környezet és a népi kultúra egymásra hatásával foglalkoznak a gyógynövények és a fás legelők kapcsán, a foglalkozássorozatokon pedig különféle tematikájú múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt. A „Fűben-fában” témanaphoz játékos múzeumpedagógiai foglalkoztató füzet is készül. A projektnek köszönhetően 2019-ig közel 300 diák vesz részt nem formális és informális oktatási programban a Szennai Skanzenben.

 

Projektidőszak: 2018.03.01. – 2019.08.31.

 

Zselici Oskola partnerenkénti beszámolók

 

Mesterségek nyomában_bőrműves_Rostás Klára

Mesterségek nyomában_fafaragás_Gosztonyi Zoltán

Mesterségek nyomában_nemezelés_FarkasTúriEnikő

Pásztorok nyomában témanap_Találkozás egy pásztorral

 

 

 

 Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Rendezvények

A Szennai Skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot. Ismerje meg velünk néphagyományainkat, Somogy megye féltve őrzött kincseit. Szemezgessen programjaink közül!
... ahol hagyományaink tovább élnek!

nyitvatartás: kedd-vasárnap 9:00 - 17:00

Elérhetőségek:
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Telefon: +36 (82) 584 013
E-mail:szenna@sznm.hu