Big
Normal
Tablet
Mobile

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA - Varázslat és misztikum a Szennai Skanzenben

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre az év legjobban várt rendezvénye a Szennai Skanzenben!
Szerző: 2022. június 15.

Június 25-én izgalmas nyáresti programokkal, köztük Szent Iván-napi népszokásokkal, férjfogó praktikákkal, szerelmi varázslattal, nyomfelszedéssel, látványos fényfestéssel és borudvarral várjuk látogatóinkat. Kapunyitás 18 órakor. 

A jó hangulatról a Romano Drom zenekar koncertje és Orlik István Flúgos zenetörténete gondoskodik. Az estét Szent Iván-éji tűzugrás és táncház zárja.a Juhos együttes közreműködésével.

 

muzej3.jpg

 

PROGRAMOK:

 

19.00 Flúgos zenetörténet - Orlik István

Bolondozás a zene történetében!

Mindegy milyen zenét szeretsz, mi szól a rádiódból, mit dúdolsz napra-nap, mire mozdul meg a lábad, hány éves vagy, s mennyinek érzed magad. A Flúgos zenetörténetben nemcsak az ének sokféleségét élvezheted, hanem a rendkívül izgalmas, humoros történeteket is hallgathatod. Igazi zenei kaland, s ha akarod, te is a részese lehetsz.

 

20.00 Romano Drom zenekar koncertje

A Romano Drom a magyarországi kortárs cigány kultúra egyik legismertebb képviselője.

1999-es alapítása óta a zenekar bejárta a világot Kairótól–New Yorkig, Dél-Koreától Londonig, Pekingtől-Oszlóig. Egyedi zenei világuk zajos sikert aratott, s a legkeresettebb cigány kultúrát ápoló, de világzenét játszó zenekarrá tette a Romano Dromot. A zenekar kifejezett célja, hogy különleges zenéjét eljuttassa és megszerettesse azokkal is, akik talán nem is ismerik az oláh cigány zenét, táncokat, kultúrát.

 

22.00 Táncház és TŰZUGRÁS a Juhos Együttessel

Az együttes Somogyban, Kaposváron működik, moldvai csángó népzenét játszik, táncházakat
tart, koncertezik. Szeretnék a csángó magyarok évszázadokon át megőrzött muzsikáját, táncát megismertetni, megszerettetni és továbbgondolni, az általuk képviselt dallamvilág tökéletes harmóniában van az éjszaka közepén felgyulladó lángok táncával, melynek hamvadása közben a tűzugrás csodája teszi teljessé a Múzeumok Éjszakája élményt.

 

Kísérő programok:

Ingyenes tárlatvezetés a templomban Lelkész Úr közreműködésével, az alábbi időpontokban: 18:30, 19:45, 21:30

 

Múzéj.jpg

 

Az egész este folyamán fényfestéssel, kézműves műhellyel, kemencés finomságokkal, borudvarral, szerelmi varázslással és férjfogó praktikákkal várunk!

 

 

 

 

Muzej Múzeumok Éjszakája Szenna Szennai Skanzen tűzgyűjtás tűzugrás szerelmi varázslás férjfogó praktikák borudvar


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Rendezvények

A Szennai Skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot. Ismerje meg velünk néphagyományainkat, Somogy megye féltve őrzött kincseit. Szemezgessen programjaink közül!
... ahol hagyományaink tovább élnek!

nyitvatartás: kedd-vasárnap 9:00 - 17:00

Elérhetőségek:
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Telefon: +36 (82) 584 013
E-mail:szenna@sznm.hu