Big
Normal
Tablet
Mobile

Élő Múzeum

A múzeum portáin, házaiban megelevenednek hétköznapok és ünnepnapok. Somogy sokszínű kulturális öröksége, nagyszüleink praktikus tudása nemcsak megtekinthető, de élő múzeumi helyszíneinken, programjainkon ki is próbálható.
Szerző: 2016. április 19.

nyújtas.jpg

 

Kóstolja meg a hagyományos somogyi ízeket, lesse meg mivel telt a somogyi gazdasszony egy napja a rinyakovácsi házban. A somogyszobi portán a ház egykori lakója, Fogarasi Böske világán keresztül ismerheti meg a kiskertek művelésének, gyógynövények felhasználásának titkait. Csülközni, bigézni, népi ügyességi és sportjátékokat, valamint hagyományos táblás játékokat kipróbálni a csökölyi porta hatalmas udvarán, illetve a múzeum területén egykor volt libalegelőn lehet.

 

noveny1.jpg

 

Élő múzeumi helyszíneinken a hagyományos paraszti tudás ma is használható elemeit, a közösség kulturális értékeit mutatjuk be. Olyan praktikus tudást közvetítünk, melyet bárki bártan felhasználhat környezete átalakításához, jobbá tételéhez. Alapelvünk a környezettudatos szemlélet, az egészséges életmódra nevelés, amelyhez a történeti hitelesség ad megalapozott hátteret.

 

programok szabadtéri programok élő múzeum somogyszob csököly múzeum szennai skanzen szabadtéri néprajzi múzeum somogy zselic


Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Rendezvények

A Szennai Skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot. Ismerje meg velünk néphagyományainkat, Somogy megye féltve őrzött kincseit. Szemezgessen programjaink közül!
... ahol hagyományaink tovább élnek!

nyitvatartás: kedd-vasárnap 9:00 - 17:00

Elérhetőségek:
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Telefon: +36 (82) 584 013
E-mail:szenna@sznm.hu