Big
Normal
Tablet
Mobile

MÁV utazási kedvezmény iskoláknak

Az 1502/2017. (VIII.11.) Kormányhatározat intézkedése alapján az iskolai szervezett csoportos utazás keretében díjmentesen vehető igénybe a vasúti utazás az országos múzeumok meglátogatása céljából.
Szerző: 2018. június 05.

Tájékoztatjuk az érdeklődő iskolákat, hogy a szervezett iskolai csoportok díjmentes MÁV utazási kedvezménye érvényesíthető az országos múzeumok filiálé esetében is. Így azok, akik a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Szentendre) tagintézményeként működő Szennai Skanzent a MÁV szolgáltatását igénybe véve vonattal keresik fel, azok igényelhetik a díjmentes utazás kedvezményét.

 

vonat.jpg

 

A díjmentes utazás tanítási és – a látogatás szombati napra történő visszaigazolása esetén – szombati  napokon vehető igénybe a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területén, az ország területén működő

 

általános iskola nappali tagozatos tanulói (beleértve a gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai intézetek tanulói)valamennyi középfokú intézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképzés iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola)minden 10 (tízedik) tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő)

 

A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti a „Bejelentés” nyomtatvány alapján. Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) fogadónyilatkozatot köteles a „Bejelentés”-hez csatolni. A bejelentés nyomtatvány melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolványának száma. Diákigazolvánnyal nem rendelkező diákoknak iskolalátogatási igazolás kiállítása szükséges.

 

Ezen fogadónyilatkozat és az utazásban résztvevő diákok névsora nélkül a csoport díjmentesen nem számolható el. A menetjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén az erre a célra rendszeresített eredeti bélyegző lenyomattal ellátták.

 

Az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőző 7 nappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. területileg illetékes szolgáltatásértékesítőjénél. A szolgáltatásértékesítők elérhetőségei a MÁV-START Zrt. honlapján megtalálhatóak. Határidő után bejelentett igényt a vasúttársaság elutasítja

 

Amennyiben igénybe kívánja venni a kedvezményes utazást kérjük a fogadónyilatkozatot megküldeni a szennai.skanzen@gmail.com email címre.

 

bejelentes-csoportos-mav-start-2011.pdf

fogadonyilatkozat-2017.09

diaknevsor-vasuti-kedvezmenyhez

 



Kapcsolódó cikkek
Látogatás

Rendezvények

A Szennai Skanzen minden hónapra tartogat egy-egy igazán jó programot. Ismerje meg velünk néphagyományainkat, Somogy megye féltve őrzött kincseit. Szemezgessen programjaink közül!
... ahol hagyományaink tovább élnek!

nyitvatartás: kedd-vasárnap 9:00 - 17:00

Elérhetőségek:
7477 Szenna, Rákóczi u. 2.
Telefon: +36 (82) 584 013
E-mail:szenna@sznm.hu